Friskt vatten

Vatten i sin renaste form har vare sig färg, lukt eller smak. Men olika ämnen i vattnets närhet och miljö kan påverka vattnet och försämra kvaliteten.

Kalk, järn, mangan eller lukt är vanliga orsaker till att ditt vatten inte alltid känns rent och fräscht. Ett vatten som innehåller oönskade substanser påverkar inte bara våra sinnen. I våra hushåll finns mycket som påverkas negativt av en sämre vattenkvalitet. Dessutom vill människokroppen ha friskt och rent vatten.

Tre typer av vatten

Vatten delas in i tre olika vattentyper beroende på kvalitet och användningsområde. Du väljer själv vilken kvalitetsnivå du önskar i din egen kran.

bevattning

Bevattningsvatten
Låg kvalitetsnivå. Vattnet går bra att använda till bevattning och liknande men bör inte användas i hushållet för tvätt, dusch eller matlagning. Undvik att använda vattnet till dryck.

hushall

Hushållsvatten
God kvalitetsnivå. Används i hushållet för exempelvis rengöring, tvätt, bad & dusch, disk eller dylikt.

dricksvatten

Dricksvatten
Högsta kvalitetsnivå. Friskt, rent vatten som används i matlagning och som dryck.