Gratis vattenanalys

Friskt vatten är inte en självklarhet, och våra lokala vattenreningsexperter hjälper dig med en trygg service för att du ska ha friskt vatten i ditt hushåll. Vi hjälper dig med allt från gratis vattenanalys till fullbordad installation.

JMS Vattenrening

JMS Vattenrening är Sveriges mest anlitade kedja och förser hushåll över hela landet med anpassade lösningar för ett friskare vatten.

Beställ gratis vattenanalys

Välj ditt närmsta lokalkontor som kommer att testa Ert vatten på begränsat antal mineraler.
Erbjudandet gäller endast dig med enskilt vatten (ej kommunalt vatten).

  Namn *

  Kontor *

  Telefon *

  Epost *

  Eventuell kommentar

  fjäril

  Friskt vatten

  Vatten i sin renaste form har vare sig färg, lukt eller smak. Men olika ämnen i vattnets närhet och miljö kan påverka vattnet och försämra kvaliteten.

  Kalk, järn, mangan eller lukt är vanliga orsaker till att ditt vatten inte alltid känns rent och fräscht. Ett vatten som innehåller oönskade substanser påverkar inte bara våra sinnen. I våra hushåll finns mycket som påverkas negativt av en sämre vattenkvalitet. Dessutom vill människokroppen ha friskt och rent vatten.

  Tre typer av vatten

  Vatten delas in i tre olika vattentyper beroende på kvalitet och användningsområde. Du väljer själv vilken kvalitetsnivå du önskar i din egen kran.

  bevattning

  Bevattningsvatten

  Låg kvalitetsnivå. Vattnet går bra att använda till bevattning och liknande men bör inte användas i hushållet för tvätt, dusch eller matlagning. Undvik att använda vattnet till dryck.

  hushall

  Hushållsvatten

  God kvalitetsnivå. Används i hushållet för exempelvis rengöring, tvätt, bad & dusch, disk eller dylikt.

  dricksvatten

  Dricksvatten

  Högsta kvalitetsnivå. Friskt, rent vatten som används i matlagning och som dryck.

  Vanliga frågor och svar om vattenanalys

  Vad är de vanligaste föroreningarna i dricksvatten?

  De vanligaste föroreningarna i ett brunnsvatten är järn, mangan, kalk, lågt pH, humusämnen, färg, lukt, radon, mikroorganismer som bakterier och virus, och kemikalier som PFAS och bekämpningsmedel.

  Hur ofta bör jag testa mitt dricksvatten?

  Livsmedelsverket rekommenderar att ett prov tas minst var tredje år, men det kan vara nödvändigt att göra det oftare om det finns kända problem med vattenkvaliteten i ditt område eller om du har gjort några ändringar i ditt vattensystem.

  Hur kan jag skydda mitt dricksvatten från föroreningar?

  Det finns flera sätt att skydda ditt dricksvatten från föroreningar, inklusive regelbunden rengöring och underhåll av ditt vattensystem, användning av lämpliga vattenfilter, och att vara medveten om möjliga föroreningskällor i ditt område.

  Är det säkert att dricka kranvatten?

  Kvaliteten på kranvatten varierar beroende på plats och källa. Det är generellt säkert att dricka kranvatten i många delar av världen, men det är alltid bra att testa vattnet regelbundet och använda ett vattenfilter om det behövs.

  Vad ska jag göra om jag upptäcker föroreningar i mitt dricksvatten?

  Om du upptäcker föroreningar i ditt dricksvatten är det viktigt att inte dricka eller använda vattnet tills problemet har åtgärdats. JMS hjälper dig att hitta den bästa vattenreningslösningen för ditt behov.